Wie zijn wij?

Leer ons alvast kennen

Wij zijn Koskea, een stichting voor financiële zorg en mentorschap. Heb jij moeite met het beheren van je geldzaken of kun je door ziekte of een beperking niet meer goed voor jezelf opkomen? Dan kun je bij ons terecht!

Sinds 2009 zorgen wij voor overzicht in financiële zaken en zorg & welzijn op een persoonlijke en zorgvuldige manier. Medemenselijkheid staat bij ons voorop en daarom hebben wij altijd tijd voor je. Snelle hulpverlening, korte lijnen én goede bereikbaarheid vinden we belangrijk. Vanuit deze instelling helpen wij jou op een praktische wijze weer snel op weg!

Koskea is aangesloten bij de PBI. De Branchevereniging van Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders, dé garantie voor kwaliteit en zekerheid.

Teamfoto
Jan

Jan Trip

Mentor en ondersteunend bewindvoerder

Jan heeft als mentor contact met een kwetsbare groep mensen die niet meer zo goed zelf hun zorgzaken kunnen regelen. Samen met de cliënt neemt hij beslissingen op zorggebied en onderhoudt hij het contact met instanties, medewerkers en (huis)artsen. Het mooiste dat Jan heeft meegemaakt is dat een mevrouw na een abrupte verhuizing naar een zorginstelling aan de gezamenlijke koffietafel zei: “Kijk, dat is mijn mentor”, en ze glunderde van oor tot oor.

Dennie

Dennie Bos

Beschermingsbewindvoerder

Dennie begeleidt als beschermingsbewindvoerder van A tot Z de cliënt, van intake tot dagelijkse werkzaamheden tot de uitstroom. Tevens vindt hij dit ook het mooiste aan zijn werk: behulpzaam zijn op een lastig onderdeel van het dagelijkse leven. Het mooiste moment dat Dennie heeft meegemaakt is dat een cliënt binnen kwam met het gevoel dat het leven voorbij was door de financiën uit handen te geven, maar er uiteindelijk achter kwam dat ze dit veel eerder had moeten doen. Het is allemaal niet zo zwaar als het soms lijkt.

Mirjam

Mirjam Bos

Voorzitter Stichting Koskea

Mirjam bestuurt de stichting als verlengstuk van haar beroep als notaris met een specialisme in familie- en erfrecht. Binnen Koskea draagt ze bij aan het besturen van de stichting, uitzetten van beleid en juridische ondersteuning. Het mooiste moment dat Mirjam heeft meegemaakt is dat iemand tegen haar zei: ‘‘Wat fijn dat jullie er zijn, mijn moeder is alleen en wordt vergeetachtig. Als enig kind op afstand is het fijn om de financiële zaken aan jullie over te laten, zodat ik de dochter kan blijven.”