Curatele

Financiële en persoonlijke zaken laten regelen door de curator

Abonnementen of contracten afsluiten die achteraf gezien veel te duur of onnodig waren en waar je moeilijk van af komt. Komt dit scenario je bekend voor? Heb jij niet alleen moeite met het beheren van je financiën, maar ook met het behartigen van je persoonlijke belangen, zoals verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding of in het aangaan van overeenkomsten? Als deze problemen steeds terug keren kan ‘onder curatele stelling’ de oplossing voor je zijn.

Handelingsonbekwaam

Als je onder curatele stelling staat word je, zoals dat heet, handelingsonbekwaam. Dat betekent dat de curator ál je (financiële) zaken regelt. Het is een zware maatregel die op veel zaken invloed heeft. Trouwen, een huis kopen of een contract afsluiten: het kan alleen met toestemming van de curator. De curator heeft ook de bevoegdheid om onnodige of te dure contracten te ontbinden. Zo kunnen dergelijke problemen toch worden opgelost.

Aanvragen

Onder curatele stelling wordt aangevraagd bij de rechtbank. Je kan dit voor jezelf of voor een familielid aanvragen. Wij helpen je daarbij. Wil je eerst meer informatie ontvangen over curatele? Neem dan contact met ons op!

Curatele

Curatele voorkomen?

Onder curatele staan is niet fijn. Het is een zware maatregel die op veel zaken invloed heeft en deze maatregel wordt ook niet zomaar uitgesproken door de rechter. Als je tijdig jouw zaken regelt kun je curatele voorkomen. Bij bieden daarom de combinatie bewindvoering en mentorschap aan. Zo word je goed geholpen op financieel en persoonlijk vlak, zonder dat je onder curatele staat.

Heb je alleen hulp nodig op financieel gebied? Met onze dienst vrijwillig budgetbeheer geef je een notariële volmacht aan ons om jouw financiën te beheren. Dan komt er geen kantonrechter aan te pas en leren wij jou om weer grip op je administratie te krijgen. Lees hier meer over vrijwillig budgetbeheer.