Bewindvoering

Snel weer op weg met je geldzaken

Rekeningen stapelen zich op en de maand is eigenlijk net wat te lang. Het ene gat wordt gevuld met het andere, deurwaarders dreigen en de aanmaningen vallen een voor een op de mat. Het overzicht is weg en je weet niet meer hoe het verder moet. Je kunt eigenlijk niet meer zelf jouw financiën beheren, bijvoorbeeld omdat je hier lichamelijk of geestelijk niet meer toe in staat bent. In dat geval is bewindvoering een oplossing, waarbij iemand anders je vermogen gaat beheren. Hoe dat in zijn werk gaat, leggen we je graag uit.

Onze aanpak

Bewindvoering is geen feest, maar hoeft ook geen straf te zijn. Wij helpen je snel weer op weg met je geldzaken. Daarin begeleiden we jou, bieden je een helpende hand en zorgen we voor goede afspraken. Leer onze aanpak kennen:

Een goed persoonlijk gesprek

Zodra jij contact met ons opneemt, zorgen wij ervoor dat we elkaar snel kunnen ontmoeten. Dit gesprek is altijd persoonlijk, gewoon met elkaar aan tafel. Elkaar goed leren kennen en vertrouwen opbouwen is belangrijk in dit proces. Wil je meteen een afspraak maken? Dat kan hier.

Overzicht maken en formulieren invullen

We vinden het belangrijk om een goed overzicht te krijgen van alle inkomsten en uitgaven, maar ook van bezittingen en schulden. Misschien heb je ook nog recht op toeslagen, dat zoeken we allemaal voor je uit! Wij helpen je ook met het invullen van alle formulieren, zodat het goed op orde is.

Toestemming en regelen

Onderbewindstelling moet worden aangevraagd bij de kantonrechter. Natuurlijk gaan wij dan met je mee. Na de zitting doet de kantonrechter schriftelijk uitspraak. Als dit akkoord is, begint de bewindvoering direct. Wij regelen dan al je financiële en administratieve zaken.

Afspraken

Wij maken afspraken met jou over hoe alle maandelijkse verplichtingen geregeld worden en over de hoogte van jouw huishoudgeld. Je krijgt een eigen bankrekening, waarop je inkomen wordt gestort. Deze rekening beheren wij en leggen jaarlijks verantwoording over je financiën af aan de kantonrechter.

Bewindvoering kun je zowel voor jezelf als voor een familielid aanvragen. Wij helpen je daarbij. Wil je meer informatie ontvangen over bewindvoering? Neem dan contact met ons op!

Wat is bewindvoering precies?

De definitie van bewindvoerder is: ‘persoon die door de rechter is aangesteld om het bestuur te voeren over het vermogen of de goederen van een ander, die wegens zijn fysieke of geestelijke afwezigheid niet in staat is dat bestuur zelf te voeren’. Dat is een mond vol ambtelijke taal dat wij graag voor jou begrijpelijk maken. Bewindvoering wordt ook wel beschermingsbewind genoemd. In principe beschermt een bewindvoerder jouw vermogen, omdat je dat zelf niet meer zo goed kunt. Om jouw vermogen te beschermen moet de bewindvoerder daarvoor toestemming krijgen van de rechter.

Wil je meer weten over bewindvoering? Wij leggen het graag persoonlijk aan je uit.

Maak een afspraak

Liever zelf de formulieren invullen?

Aanvraagformulier
Budgetoverzicht
Schuldenoverzicht